Kiválasztott jogcím: Ügyfélszolgálat és általános tudnivalók

Megjelenés: 2017.02.20. 16:08 Utolsó módosítás: 2020.08.07. 10:09

Általános információk

Ügyfélszolgálati elérhetőségek

A Magyar Államkincstár (továbbiakban: Kincstár) mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálatának elérhetőségei az alábbiak:

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Ügyfélszolgálat

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 22-24.

Telefon: (1) 374-3603, (1) 374-3604

Fax: (1) 475-2114

Levél cím: 1892 Budapest

@: mv.ugyfelszolgalat@allamkincstar.gov.hu

Ügyfélfogadás:

H, K, Cs 9.00 - 12.00 és 13.00 - 16.00

Sz, P 9.00 - 12.00

 

A Megyei Kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályainak elérhetőségei a https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/az-ugyfelszolgalat-adatai linken elérhetőek. További Kormányhivatali elérhetőségek a http://www.kormanyhivatal.hu/hu oldalon találhatóak.

Tájékoztatásról általánosságban

A telefonon történő megkeresés esetében kérjük, hogy a hatékony és gyors tájékoztatás érdekében, amennyiben rendelkezik ügyfél-azonosító számmal, minden esetben készítse elő!

 

  • Kérdéseit felteheti írásban az mv.ugyfelszolgalat@allamkincstar.gov.hu email címen, amelyre a kérdés típusától függően 5 napon belül ügyfélszolgálatunk választ küld. Amennyiben a megkeresés megválaszolása további belső egyezetés, vagy az Agrárminisztérium állásfoglalása okán hosszabb időt vesz igénybe, abban az esetben erről írásban értesítjük a megkeresőt.  
  • Figyelmébe ajánljuk a www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalunkon megtalálható szolgáltatásunkat, mely segítségével kérdéseit a nap 24 órájában felteheti a Kérdés-Válasz menüpont, Kérdéseim almenüpontban. A felület használatához tartozó felhasználói kézikönyvet https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/-/felhasznaloi-tajekoztato-a-kerdes-valasz-modulhoz linken találja.
  • Továbbá tájékoztatjuk, hogy az összes Vidékfejlesztési Programhoz (VP) kapcsolódó intézkedés, valamint az Egységes kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek honlapunkon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél-tájékoztatási rendszer alkalmazásban, ahol a folyamatban lévő kérelmek aktuális státuszát naprakészen nyomon követheti.

 

Széchenyi 2020 tudnivalók

A Vidékfejlesztési Program (VP) valamint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében meghirdetésre kerülő pályázati felhívások tekintetében az Irányító Hatóság az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága, a Kincstár pedig közreműködő szervként jár el. A VP és a MAHOP pályázati felhívásai a Széchényi 2020 honlapján kerülnek kihirdetésre, amelyeket a következő elérhetőségeken találja:

 

VP: https://www.palyazat.gov.hu/doc/4523

MAHOP: https://www.palyazat.gov.hu/magyar-halgazdlkodsi-operatv-program-mahop

 

Az ügyfelek a Széchényi 2020 honlapján is információt kaphatnak a meghirdetésre került pályázati felhívásokról, a benyújtással kapcsolatos teendőkről a következő elérhetőségek valamelyikén:

 

 

Meghatalmazott útján történő tájékoztatás/ügyintézés

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a részletes tájékoztatás – személyesen, telefonon és írásban egyaránt – kizárólag az ügyfélnek vagy az ügyfél állandó meghatalmazottjának/törvényes képviselőjének adható.

 

Állandó meghatalmazott:

 

  • csak akkor járhat el, amennyiben saját maga is már rendelkezik ügyfél-azonosítóval, valamint megadja az általa képviselt ügyfél ügyfél-azonosítóját is,
  • továbbá csak azokban a jogcímekben/intézkedésekben járhat el, amelyekre a képviseleti joga kiterjed.

 

Az eljáró ügyfélszolgálati ügyintéző csak akkor adhat az állandó meghatalmazott részére tájékoztatást, ha az előzőekben felsorolt feltételek fennállásáról az ügyfél-nyilvántartási rendszer rögzített adatai alapján meggyőződött.

 

Amennyiben a Kincstár ügyfélszolgálatán az ügyfél eseti meghatalmazottja jelenik meg személyesen, közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt eseti meghatalmazás bemutatása szükséges.

 

Amennyiben az ügyfél nevében eljáró meghatalmazott nem tudja felmutatni a két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást, részére kizárólag általános tájékoztatás adatható.

 

Eseti meghatalmazás telefonos megkeresés esetén nem alkalmazható.