Hírek Hírek

Tájékoztatás a NAK ügyfélszolgálatainak év végi zárvatartási rendjéről

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatásáról bővebben itt olvashat:

Közel 212 milliárd forint támogatást kaptak ebben az évben a gazdálkodók

Lezárult a 2019. évi agrártámogatások előlegfizetési időszaka, a Magyar Államkincstár 2019. október 16. és november 30. között közel 212 milliárd forint támogatást fizetett ki a gazdálkodók számára. Az előlegfizetés komoly segítséget jelentett az őszi mezőgazdasági munkák zavartalan elvégzéséhez, biztosítja a termelők pénzügyi stabilitását és likviditását.

Elektronikus felületek (Egységes Kérelem, MKR) korlátozott elérhetősége

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy MePAR adatbeépítés miatt az Egységes Kérelem és az MKR elektronikus felületei 2019. december 2. és 16. között csak korlátozottan érhetők el.

Tájékoztatás a 2019. évi kárenyhítési kérelmek benyújtásáról

Kárenyhítő juttatás iránti kérelmet idén a gazdálkodók 2019. december 2. (tekintettel arra, hogy 2019. november 30. munkaszüneti napra esik) napjáig nyújthatnak be, kizárólag a Magyar Államkincstár (Kincstár) MKR (Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer) elektronikus kérelembenyújtó felületén.

Kárenyhítő juttatás igényelhető aszálykár után

Megjelent az agrárminiszter agrárkár-enyhítési rendszer keretében alkalmazandó aszályközleménye. A közlemény az ország azon térségeit jelöli meg, ahol a meteorológiai adatok alapján a vegetációs időszakban elszenvedett csapadékhiány és magas hőmérséklet mezőgazdasági kárt okozhatott.

Az első két napon több mint 70 milliárd forint előleget fizetett ki a Kincstár a gazdálkodóknak

Az uniós és hazai jogszabályi előírásoknak megfelelően 2019. október 16-án a Magyar Államkincstár (Kincstár) megkezdte a 2019. évi egységes kérelmekkel kapcsolatos kifizetések teljesítését.