Jogcím

Kiválasztott jogcím: Haszongalamb vásárláshoz nyújtott átmeneti támogatás

Haszongalamb vásárláshoz nyújtott átmeneti támogatás

Utolsó módosítás: 2021.02.26 09:11

Jogcím/intézkedés célja

 

A haszongalamb vásárlásához nyújtott csekély összegű támogatásról szóló 39/2019. (VIII. 23.) AM rendelet alapján vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető haszongalamb (72 órás vagy ennél idősebb, hústermelésre szánt vagy e szárnyaskategória előállítását célzó tenyésztési program keretében, fogságban nevelt galamb) 2021. január 1. és 2021. március 31. közötti támogatási időszakban történt vásárlása esetén.

 

Támogatás jogosultja

 

A támogatás igénybevételére az a kérelmező jogosult, aki a támogatási időszakban haszongalambot vásárolt, amelyeket állandó lábgyűrűvel láttak el.

 

A támogatás mértéke

 

A vásárolt haszongalamb ellenértékének 75%-a, de legfeljebb 6000 forint/haszongalamb azzal, hogy az nem haladhatja meg a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás rendelkezésére álló szabad átmeneti támogatási keretet.

 

Általános információk

 

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel, a vis maior esemény bejelentésével, illetve a csekély összegű támogatásokkal kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

 

Kapcsolódó jogcímek