Jogcím

Kiválasztott jogcím: Hús állami intervenció

Hústermékek állami intervenciós intézkedése

Utolsó módosítás: 2018.03.27 14:17

Hústermékek állami intervenciós intézkedése

 

Az Európai Unió (EU) a hústermékek piacról történő kivonását - szükség esetén - piaci intervenciós intézkedések keretében biztosíthatja. A piaci intervenciós intézkedés kétféle lehet, az egyik az állami intervenció intézkedés, a másik pedig a magántárolási támogatás intézkedés.

 

Az állami intervenció intézkedés keretében, a Magyar Államkincstár (Kincstár) felvásárolja az állami intervencióra jogosult termékeket és kitárolásukig tárolja azokat. A felvásárlás – amennyiben az EU Bizottság végrehajtási rendeletében lehetővé teszi – történhet rögzített áron, vagy pályázati eljárás keretében.

 

Állami intervenció a hústermékek esetében, a 0201 10 00 és a 0201 20 20 – 0201 20 50 KN-kód alá tartozó, marha- és borjúhús-ágazati friss vagy hűtött hús tekintetében kerülhet bevezetésre.

 

A raktározásra felajánlott termékek minőségi követelményeit a 1238/2016/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet, valamint az 1240/2016/EU végrehajtási bizottsági rendelet, illetve ezen rendeletek módosításai tartalmazzák.

 

Az intervenciós raktárakban tárolt termékek értékesítését a Kincstár csak az EU Bizottság végrehajtási rendeletének közzétételét követően kezdheti meg.

 

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel illetve a vis maior esemény bejelentésével kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

Kapcsolódó jogcímek