Jogcím

Kiválasztott jogcím: Gabona minőségvizsgálat

Gabonák minőség vizsgálata

Utolsó módosítás: 2017.05.11 09:59

A gabona minősítő laboratóriumok megbízásának célja, hogy a Közös Agrárpolitika keretében alkalmazott gabonaintervenció magyarországi végrehajtásához kapcsolódóan biztosítsák a jogszabályban előírt ellenőrzési feladatok végrehajtását, ezen belül a mintavételek, illetve a gabona minőségvizsgálatának szakszerű elvégzését.

A megbízott GAFTA minősítésű laboratóriumok biztosítják, hogy az intervenciós felvásárlásra kínált gabonafélék ajánlatainak elbírálásához, a felvásárolt intervenciós gabonakészletek tárolásának ellenőrzéséhez, valamint az intervenciós készletek értékesítéséhez szükséges minőségadatok a Magyar Államkincstár rendelkezésére álljanak.

Az ügyfeleket terhelő vizsgálatok költségeit és a jogcímben résztvevő GAFTA laboratóriumok listáját, illetve a mintavételezés nemzeti sajátosságait a 140/2009. (X. 29.) FVM rendelet szabályozza.

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel illetve a vis maior esemény bejelentésével kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

Kapcsolódó jogcímek