Jogcím

Kiválasztott jogcím: Tenyészbika tenyésztésbe állításának átmeneti támogatása

Tenyészbika tenyésztésbe állításának átmeneti támogatása

Utolsó módosítás: 2021.08.12 09:06

 

Jogcím/intézkedés célja

 

A tenyészbika tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 41/2019. (VIII. 30.) AM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján kizárólag 2021. évben vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető  - a húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint a szarvasmarha-, és bivalyállomány genetikai színvonalának növelése érdekében - apaállat támogatási időszakban történő tenyésztésbe állítása esetén.

 

Támogatás jogosultja

 

A támogatás igénybevételére az a kérelmező jogosult, aki a tárgyévben legalább egy apaállatot tenyésztésbe vont és a bejelentett tenyészetében, a tárgyév augusztus 31-én az ENAR szerinti adatbázisban a 18 hónapos kort betöltött nőivarú szarvasmarha vagy bivaly szerepel.

 

A támogatás mértéke

 

a) húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,

b) hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,

c) magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,

d) bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint

A támogatás összege a kérelmező rendelkezésére álló szabad átmeneti támogatási keret figyelembevételével kerül meghatározásra.

 

Általános információk

 

Az átmeneti támogatás általános feltételeit a koronavírus járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet írja elő.

 

Kapcsolódó jogcímek