Jogcím

Kiválasztott jogcím: Gazdaságátadás

Mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához nyújtandó támogatás

Utolsó módosítás: 2018.07.20 08:36

A támogatás célja a mezőgazdasági termelő tevékenységet végzők korösszetételének – a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásával összehangolt– javítása, az elaprózódott birtokszerkezet ésszerű koncentrálódásának elősegítése, és a gazdaságok átlagos méretének növelése.

Támogatási kérelmet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához a 2012. évtől igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 121/2012. (XI. 28.) VM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához nyújtandó támogatás részletes feltételeiről szóló 83/2007. (VIII. 10.) FVM rendelet alapján lehetett igényelni.

A jogcím kapcsán utoljára 2013. február 15. napon lehetett támogatási kérelmet benyújtani.

A támogatási határozattal rendelkező ügyfelek részére a támogatás folyósítása naptári év szerint negyedévente, a kifizetés alapjául szolgáló negyedévet követően történik.

A támogatás addig folyósítható, amíg a támogatott saját jogú nyugdíjban nem részesül, de legfeljebb 7 éven keresztül, illetve az átadó gazdálkodó 70. életévének betöltéséig, munkavállaló esetében a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig.

Kapcsolódó jogcímek