Kiválasztott jogcím: Tanulók tejjel és tejtermékekkel történő ellátásának támogatása

Megjelenés: 2013.03.27. 14:25 Utolsó módosítás: 2018.02.15. 11:52

Mi a teendő akkor, ha egy intézmény adataiban változás történik a szállítási szerződésben szereplő adatokhoz képest?

Az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV. 26.) FM rendelet (a továbbiakban: FM rendelet) 12. § (9) bekezdése értelmében a kérelmező minden egyes szállítási időszakra vonatkozó kifizetési kérelemben köteles jelezni a Magyar Államkincstár felé a jóváhagyott szállítási szerződéseit érintő OM azonosító-változást, intézmény-összevonást, megszűnést, átalakítást, fenntartói jog átadást és fenntartói jog átalakulást.

OM azonosító-változás, intézmény-összevonás, megszűnés, vagy átalakítás esetén a változást követő első kifizetési kérelemhez mellékleni kell a változást igazoló dokumentumokat.

Fenntartói jog átadás és átalakulás esetében a változást követő első kifizetési kérelemhez mellékleni kell az új intézményfenntartó képviselője által aláírt, az FM rendelet 11. melléklete szerinti mintának megfelelő adattartalmú nyilatkozatot.

Amennyiben az intézmény nevében vagy címében történik változás, úgy a soron következő kifizetési kérelmek megfelelő mezőinek kitöltésével („Aktuális OM azonosító”  és „Aktuális feladatellátási hely azonosító”) szükséges jelezni a változást, valamint a változást követő első kifizetési kérelemhez mellékelni kell a változást igazoló dokumentumokat. 

Ha a kérelmező az intézmény fenntartója, akkor az intézmény(ek) adatait érintő változásokról a szállítót minden esetben köteles értesíteni.