Kiválasztott jogcím: Borászati beruházás

Megjelenés: 2010.09.28. 09:33 Utolsó módosítás: 2018.08.14. 12:00

Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatása

Jogcím/intézkedés célja:

Új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése után igényelhető támogatás, a vállalkozás összteljesítményének javítása, valamint a minőségi borászati termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése érdekében.

Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja:

Az a borászati termékek előállítására, kiszerelésére és tárolására vonatkozó működési engedéllyel rendelkező, mikro-, kis- és középvállalkozásnak vagy nagyvállalatnak minősülő üzem (borászati üzem), amely a megvásárolt gép tulajdonosa és üzemeltetője.

A támogatás mértéke:

Őstermelők, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások esetében a vásárolt gép nettó vételárának 40%-a, nagyvállalat esetében 20%-a.

Azon kérelmező esetében, akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőző évi árbevétele nem éri el az 50 millió Ft-ot, a nyújtható támogatás összege benyújtási időszakonként legfeljebb 100 millió Ft lehet.

A nyújtható támogatás összege benyújtási időszakonként legalább 1 millió Ft, legfeljebb 100 millió Ft lehet azon kérelmező esetében, akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőző évi árbevétele legalább 50 millió Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása:

A támogatási kérelem benyújtására jelenleg nincs lehetőség.

A támogatás igénylésének feltétele, hogy a kérelmező a támogatott gép vásárlásával összefüggő gazdasági eseményekről elkülönített nyilvántartást, könyvvezetési kötelezettség esetén elkülönített analitikus nyilvántartást vezessen.

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel, illetve a vis maior esemény bejelentésével kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.