Jogcím

Kiválasztott jogcím: Haszongalamb vásárlásához nyújtott támogatás

Haszongalamb vásárláshoz nyújtott támogatás

Utolsó módosítás: 2021.03.10 13:24

Jogcím/intézkedés célja

 

A haszongalamb vásárlásához nyújtott csekély összegű támogatásról szóló 39/2019. (VIII. 23.) AM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás igényelhető haszongalamb (72 órás vagy ennél idősebb, hústermelésre szánt vagy e szárnyaskategória előállítását célzó tenyésztési program keretében, fogságban nevelt galamb) támogatási időszakban történt vásárlása esetén.

 

Támogatás jogosultja

 

A támogatás igénybevételére az a kérelmező jogosult, aki a támogatási időszakban legalább 100 haszongalambot vásárolt, amelyeket állandó lábgyűrűvel láttak el.

 

A támogatás mértéke

 

A vásárolt haszongalamb ellenértékének 75%-a, de legfeljebb 6000 forint/haszongalamb azzal, hogy az nem haladhatja meg a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keretet.

 

Figyelem!

 

A 39/2019. (VIII. 23.) AM rendelet alapján mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénybevétele helyett átmeneti támogatás igénybevételére nyílik lehetőség 2021. április 1. és 2021. április 15. között.

 

További információ a Támogatások / Nemzeti támogatások / Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások / Haszongalamb vásárláshoz nyújtott átmeneti támogatás menüpont alatt elérhető el.

 

Általános információk

 

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel, a vis maior esemény bejelentésével, illetve a csekély összegű támogatásokkal kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

Kapcsolódó jogcímek