Jogcím

Kiválasztott jogcím: Haszongalamb vásárlásához nyújtott támogatás

Haszongalamb vásárláshoz nyújtott csekély összegű támogatás

Utolsó módosítás: 2023.11.09 11:46

Jogcím/intézkedés célja

A haszongalamb vásárlásához nyújtott csekély összegű támogatásról szóló 39/2019. (VIII. 23.) AM rendelet alapján vissza nem térítendő csekély összegű támogatás igényelhető haszongalamb (72 órás vagy ennél idősebb, hústermelésre szánt vagy e szárnyaskategória előállítását célzó tenyésztési program keretében, fogságban nevelt galamb) 2023. október 16. és 2023. november 15. közötti támogatási időszakban történt vásárlása esetén.

 

Támogatás jogosultja

A támogatás igénybevételére az a kérelmező jogosult, aki a támogatási időszakban haszongalambot vásárolt, amelyeket állandó lábgyűrűvel láttak el.

 

A támogatás mértéke

A vásárolt haszongalamb ellenértékének 75%-a, de legfeljebb 6000 forint/haszongalamb azzal, hogy az nem haladhatja meg a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keretet, valamint egy kérelmező egy benyújtási időszakban legfeljebb 1200 darab haszongalamb után igényelhet támogatást.

 

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel, a vis maior esemény bejelentésével, illetve a csekély összegű támogatásokkal kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

Kapcsolódó jogcímek