Jogcím

Kiválasztott jogcím: Általános promóciós programok

Promóciós programok

Utolsó módosítás: 2017.05.09 13:00

Az intézkedés célja

A tájékoztatásnyújtási és promóciós intézkedéseknek arra kell irányulniuk, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét az uniós mezőgazdasági termékek és termelési módszerek értékeire, és növeljék az uniós minőségrendszerek ismertségét és elismertségét.

A támogatás jogosultja

Az érintett ágazat reprezentatív szakmai és szakmaközi szervezetei.

A támogatás mértéke

Az Unió által a belső piaci egyszerű programokhoz nyújtott pénzügyi hozzájárulás mértéke a támogatható kiadások 70%-a, a harmadik országbeli egyszerű programokhoz nyújtott pénzügyi hozzájárulás mértéke a támogatható kiadások 80%-a. A kiadások fennmaradó része kizárólag a javaslattevő szervezeteket terheli. A százalékos arányok 85%-ra emelkednek súlyos piaci zavar, a fogyasztói bizalom elvesztése esetén.

Az Unió által az összetett programokhoz nyújtott pénzügyi hozzájárulás mértéke a támogatható kiadások 80%-a. A kiadások fennmaradó része kizárólag a javaslattevő szervezeteket terheli. A százalékos arány 85%-ra emelkedik súlyos piaci zavar, a fogyasztói bizalom elvesztése esetén.

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel illetve a vis maior esemény bejelentésével kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

Kapcsolódó jogcímek