Kiválasztott jogcím: Termeléshez kötött közvetlen anyajuhtartás támogatás

Megjelenés: 2016.01.29. 15:35 Utolsó módosítás: 2016.01.29. 15:35

Termeléshez kötött közvetlen anyajuhtartás támogatás

Az intézkedés célja a termeléshez kötött közvetlen anyajuhtartás támogatás nyújtása, Európai Uniós forrásból, azon juhtartók számára, akik gazdaságukban juhhús előállítás céljára nőivarú juhokat tartanak.

Az ezen jogcímen kifizethető jövedelemkiegészítő támogatás segíti a juhágazat dinamikus fejlődését, a termelési technológiák korszerűsítését és a hatékony gazdálkodást. Javítja az anyajuhtartással foglalkozó termelők számára az eredményes gazdálkodásához szükséges feltételeket. A termelőknek közvetlenül kifizetett támogatás továbbá biztosítja a juhágazatban foglalkoztatottak méltányos életszínvonalát, a juhhús piacának stabilizációját.

 

A termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás jogcím tekintetében a 2016. évre vonatkozólag az Európai Unió 21,98 millió eurós keretösszeget határozott meg.  Tekintettel arra, hogy ebben a jogcímben keretösszeg került meghatározásra az egy egyedre jutó támogatási összeget a mindenkori jóváhagyott állatlétszám határozza meg, amellyel a keretösszeg visszaosztásra kerül.