Kiválasztott jogcím: Szőlőültetvényekben végzett zöldszüret támogatása

Megjelenés: 2019.06.03. 10:35 Utolsó módosítás: 2020.06.20. 12:14

A szőlőültetvényekben végzett zöldszüret támogatása jogcím ismertetője

Jogcím/intézkedés célja

Az intézkedés célja, hogy elősegítse a szőlő- és borágazat számára  - a várható piaci helyzet alapján - a piaci egyensúly helyreállítását és a válság elkerülését zöldszüret alkalmazásával.

 

Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja

Támogatásra a magyarországi szőlőterülete után az a hegyközségi tag vagy adatszolgáltatásra kötelezett jogosult, aki szőlővel beültetett területének jogszerű használója.

 

Támogatás meghatározása

Támogatás a szőlőültetvényekben végzett zöldszüret keretében a szőlőfürtök tőkéről kézi szüreteléssel történő közvetlen eltávolítási költségére, valamint az eltávolításból adódó bevételkiesésre igényelhető.

 

Támogatás mértéke

Az intézkedésbe vont szőlőültetvényben 2017., 2018. és 2019. évben szüretelt szőlő mennyiségének átlaga és a támogatható területnagyság hányadosával kapott átalányösszeg vagy a 2017., 2018. és 2019. évben elismert káresemény esetén az adott Borrégió területi referenciahozam értéke alapján kerül meghatározásra.

 

Az elszámolható hektáronkénti általányok

A 22/2019. (V. 31.) AM rendelet 1. számú melléklete.

 

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.