Jogcím

Kiválasztott jogcím: Területalapú (SAPS) támogatások

Mit tegyek, ha EMVA MGTE területtel jogosult vagyok SAPS igénylésre, de nem jogosult területre vonatkozó hibaüzenet érkezik? (SAPS)

Utolsó módosítás: 2021.04.23 09:48

A 2008. év után az EMVA mezőgazdasági területek erdősítése (EMVA–MgTE) jogcímben támogatási jogosultságot nyert azon ügyfelek, akik az első kifizetési kérelmet 2009-ben, vagy azt követő években nyújtották be, a 2016. évi egységes kérelem keretében területalapú támogatást (SAPS) is igényelhetnek. Ez azokra a már megvalósított erdőtelepítéssel érintett területekre vonatkozik, amelyek 2008-ban még SAPS jogosultak voltak. A SAPS-ra irányuló kérelmet a gazdálkodók abban az esetben is benyújthatják, ha az EMVA–MgTE intézkedésben már nem jogosultak kifizetési kérelem benyújtására.  

Amennyiben az egységes kérelemben szereplő erdőterület megfelel a fenti feltételeknek, de a megjelenő hibaüzenet szerint nem SAPS jogosult területre esik, úgy a SAPS igénylés mellett a felhasználói kézikönyv alapján változásvezetési kérelmet kell benyújtani az EMVA -  MGTE fedvényre az átminősítés érdekében. A változásvezetési kérelem indoklásában mindenképpen meg kell adni az adott erdőrészlet EMVA - MGTE jogosultságát megállapító támogatási határozat vonalkódját.

Kapcsolódó jogcímek