Jogcím Jogcím

Kiválasztott jogcím: Sertés törzstenyészet fejlesztésének de minimis támogatása

Megjelenés: 2015.09.14. 11:24 Utolsó módosítás: 2017.05.09. 13:03

A sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű támogatás

Jogcím/intézkedés célja


A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX. 10.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás vehető igénybe
a) tenyészsertés és szaporítóanyag,
b) a sertés üzemi teljesítményvizsgálat végzéséhez szükséges eszközök,
c) a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció,
d) a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök,
e) állatgyógyászati eszközök és
f) az állatjóléti státus javítását szolgáló egyéb eszközök, berendezések
beszerzéséhez.

Támogatás a Rendelet 1. számú melléklete szerinti követelményeknek megfelelő tenyészsertések, szaporítóanyag és eszközök beszerzéséhez nyújtható.

Támogatás jogosultja

Az a sertéstenyésztő, aki megfelel a Rendeletben meghatározott követelményeknek.

A támogatás mértéke

A támogatás mértéke a beszerzett tenyészsertésnek, szaporítóanyagnak, illetve eszköznek az általános forgalmi adó összegét nem tartalmazó vételára, amelynek import tenyészsertés és import szaporítóanyag beszerzése esetén részét képezi az általános forgalmi adó összegét nem tartalmazó szállítási költség is, de tételenként legfeljebb a Rendelet 2. számú mellékletben feltüntetett összeg.

A támogatás összege a kérelmező rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keretének figyelembevételével kerül meghatározásra.

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel, a vis maior esemény bejelentésével, illetve a csekély összegű támogatásokkal kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.