Jogcím

Kiválasztott jogcím: Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése

Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése

Utolsó módosítás: 2021.03.24 12:05

A felhívás kódszáma: VP4-8.5.2 -17

Benyújtásra nyitva álló időszak: 2017. május 31 - 2019. március 29.

A felhívás célja a magyar erdők közjóléti, turisztikai funkcióinak fejlesztése, az erdők közjavainak minden erdőlátogató számára ingyenesen történő elérésének megvalósítása érdekében.

Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek:

a) erdei pihenőhely kialakítása vagy továbbfejlesztése: jellemzően gyalogos kirándulás vagy gyalogtúra során rövid pihenésre szolgáló, közúton jellemzően nem megközelíthető, kisebb közjóléti berendezés-együttes;

b) erdei kirándulóhely és településkörnyéki kirándulóhely kialakítása vagy továbbfejlesztése: intenzíven látogatott, huzamosabb ott tartózkodást biztosító vagy kirándulási célt szolgáló, többfunkciós közjóléti berendezés-együttes, amely a kirándulók számára pihenési, rekreációs lehetőséget is biztosít.

Mindkét célterületen kizárólag korlátozásmentesen és ingyenesen igénybe vehető eszközök és létesítmények támogathatók.

Támogatást igénylők köre
Jelen felhívásra támogatási kérelmet jogerősen nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók nyújthatnak be. A Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.

A projekt területi korlátozása
A projekt kizárólag akkor támogatható, ha az Országos Erdőállomány Adattárban nyilvántartott erdőrészlet területén, vagy a 2009. évi XXXVII. törvény (Evt.) 13. § (1) bekezdés a) pont aa) – ad), af), ah) alpontja, c) vagy d) pontja szerinti erdőgazdálkodási tevékenységet közvetlenül szolgáló földterületen valósul meg.

A pályázati lehetőségekről részletesen a Széchenyi 2020 honlapján közzétett felhívás alapján tájékozódhatnak

 

Kapcsolódó jogcímek