Jogcím

Kiválasztott jogcím: Vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése (NTB Vízvédelmi-VP)

Megjelent a vízvédelmi célú nem termelő beruházások pályázati felhívás

Utolsó módosítás: 2016.06.29 08:47

Magyarország Kormányának felhívása az aktív mezőgazdasági termelők részére, a mezőgazdasági táj, ökoszisztéma szolgáltatásainak megfelelő szintjének visszaállítása, valamint fejlesztése, megvalósítása érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, a kockázat megelőzés és -kezelés előmozdítását, illetve a környezetvédelem és az erőforrás felhasználás hatékonyságának előmozdítását. A cél elérését a Kormány az aktív mezőgazdasági termelők együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

-          A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A támogatási kérelmet benyújtók az együttműködés keretében vállalják, hogy:

-           Projektjük megvalósításával hozzájárulnak az éghajlatváltozással összefüggő problémák kezeléséhez, a biodiverzitás megőrzéséhez, vizeink védelméhez.

-          A kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

 A pályázatokról részletesen a Széchenyi 2020 honlapján tájékozódhatnak.

Kapcsolódó jogcímek