Jogcím

Kiválasztott jogcím: Ipari zöldségnövény termesztés termeléshez kötött támogatása

Ipari zöldségnövény termesztés támogatása

Utolsó módosítás: 2023.04.24 11:55

A mezőgazdasági termelőknek ipari zöldségnövény termesztés esetén is lehetősége van az alapszintű jövedelemtámogatás (BISS) mellett termeléshez kötött ipari zöldségnövény támogatás igénylésére.

Ipari zöldségnövény termesztés támogatás jogosultságának alapvető feltétele, hogy a mezőgazdasági termelőnek a tárgyévi alaptámogatási (BISS) kérelmét a Kincstár részben vagy egészben jóváhagyja és az ipari zöldségnövény termesztés támogatásra jogosult terület elérje az 1 hektárt.

2023-tól csak a cukorborsó, zöldborsó és a csemegekukorica termesztése támogatható. A támogatás feltétele, hogy legalább a rendelet mellékletében meghatározott, hektáronkénti minimális mennyiségű minősített szaporítóanyagot, annak beszerzését igazolja.

A növényállományt rendes növekedési feltételek mellett legalább a virágzás kezdetéig megőrzi.

Gazdálkodási napló vezetése kötelező. A gazdálkodási naplót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban: NÉBIH) által rendszeresített, az agrárpolitikáért felelős miniszter által jóváhagyott és a NÉBIH honlapján közleményben közzétett nyomtatványon kell vezetni.

Kapcsolódó jogcímek