Jogcím

Kiválasztott jogcím: Tenyészkocatartók jövedelempótló támogatása

Tenyészkocatartók jövedelempótló támogatása

Utolsó módosítás: 2022.03.26 10:11

Jogcím/intézkedés célja

Az intézkedés célja a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból a tenyészkocatartók részére átmeneti támogatás nyújtása.

 

Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja

A támogatás alapja a kérelmező tenyészetében a sertések jelöléséről, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 83/2015. (XII. 16.) FM rendelet alapján az ENAR adatbázisban 2021. december 31-én nyilvántartott állománya és a 2021. évben hatósági intézkedés miatt felszámolt állományok esetében a leölési határozatával érintett tenyészkoca állomány, mely jogosultságot a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége, valamint az Agrárminisztérium igazol.

 

A támogatás mértéke

A támogatás mértéke tenyészkoca egyedenként 20 000 forint.

 

Általános információk

Az intézkedés részletes szabályait a tenyészkoca tartása után igénybe vehető jövedelempótló támogatás részletes feltételeiről szóló 12/2022. (III. 25.) AM rendelet tartalmazza.  

Az átmeneti támogatás általános feltételeit a koronavírus járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet írja elő.

Kapcsolódó jogcímek