Jogcím

Kiválasztott jogcím: Agrár-környezetgazdálkodás 2021 (AKG-VP 2021)

Agrár-környezetgazdálkodás 2021 (AKG-VP 2021)

Utolsó módosítás: 2021.09.29 11:35

Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés olyan önkéntes alapon működő, területalapú támogatási rendszer, amelyben a résztvevők az agrár-környezetgazdálkodási célok elérésének érdekében a gazdálkodásuk során többlet tevékenységek elvégzését vállalják. A kötelezettségvállalás három éves időtartamra vonatkozik. A kötelezettségvállalási időszak 2022. január 1-től 2024. december 31-ig tart.

A támogatás fő céljai a vidéki területek fenntartható fejlődése, a környezet (talaj és víz) állapotának megőrzése és javítása a termőhelyi adottságoknak megfelelő termelési szerkezet kialakításával, a mezőgazdasági eredetű környezeti terhelés kiküszöbölése, megelőzése, a természeti erőforrások fenntartható használatán alapuló mezőgazdasági gyakorlat erősítése.

Cél továbbá a biodiverzitás megőrzése, a környezettudatos gazdálkodás és fenntartható tájhasználat, tájgazdálkodás kialakításával, az agrobiodiverzitás javítása, az állattenyésztés és a növénytermesztés arányainak javítása, a külterjes állattartás ösztönzésével, a minőségi élelmiszer előállítás elősegítése környezetkímélő gazdálkodási módszerek ösztönzésével, a kedvezőtlen klímaváltozás elleni küzdelem és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz, megfelelő termelési szerkezet, földhasználat váltás révén.

 

Támogatási kérelem benyújtására 2021. október 25. és 2021. november 25. között nyílik lehetőség.

Kapcsolódó jogcímek