Vissza Hogyan juthat el az e-ügyintézéshez?

Hogyan juthat el az e-ügyintézéshez?

Utolsó módosítás: 2023.03.07 14:58

A Magyar Államkincstár (továbbiakban: Kincstár)  az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően elektronikus ügyintézési felületet biztosít ügyfelei részére: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes. Az alábbiakban az e-ügyintézéshez kapcsolódó tájékoztatás olvasható.

Az elektronikus ügyintézési felület használatának feltételei:

 1. Ügyfélkapuval rendelkező természetes személy ügyfél esetén, ha a kérelmet elektronikus úton saját maga kívánja benyújtani
 • Amennyiben kérelemre nyilvántartott besorolású ügyfélként rendelkezik a Kincstár által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben nyilvántartott (10 jegyű) ügyfél-azonosítóval, a Kincstár honlapján ügyfélkapus/KAÜ azonosítást követően (ügyfélkapus felhasználónevének és jelszavának megadásával) be kell lépnie a Kincstár elektronikus ügyintézés felületére. 
 • Amennyiben kérelemre nyilvántartott besorolású ügyfélként nem rendelkezik a Kincstár által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben nyilvántartott ügyfél-azonosítóval, kérelmeznie kell az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben történő nyilvántartásba vételét. A nyilvántartásba vétel iránti kérelem benyújtásának részletszabályait az ezen a helyen található, az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben történő nyilvántartásba vétel és változás bejelentés szabályairól szóló hatályos Kincstár közlemény (a továbbiakban: Kincstár közlemény) állapítja meg.
 1. Ügyfélkapuval nem rendelkező természetes személy ügyfél esetén, ha a kérelmet elektronikus úton saját maga kívánja benyújtani
 • Ügyfélkaput kell létesítenie. Az Ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos tájékoztatás ezen a helyen érhető el.

Fontos, hogy az ügyfélkapu regisztráció során nyilvántartásba vett személyes adatainak (viselt név, születési név, születési hely, születési idő, anyja neve) meg kell egyeznie a Kincstárhoz benyújtott, nyilvántartásba vétel iránti kérelemben megadott adatokkal!

 • Amennyiben a Kincstárnak nem kérelemre nyilvántartott ügyfele, kérelmeznie kell az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben történő nyilvántartásba vételét. A nyilvántartásba vétel iránti kérelem benyújtásának részletszabályait az ezen a helyen elérhető hatályos Kincstár közlemény állapítja meg.
 1. Ha a kérelmet képviselő útján kívánja benyújtani

A Kincstár előtti eljárásokban alkalmazható képviseleti formák:

 • Természetes személy esetén: meghatalmazáson alapuló képviselet
 • Nem természetes személy esetén: meghatalmazáson alapuló képviselet, elsődleges képviselet
 • Amennyiben kérelemre nyilvántartott besorolású ügyfélként nem rendelkezik a Kincstár által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben nyilvántartott ügyfél-azonosítóval, kérelmeznie kell az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben történő nyilvántartásba vételét. A nyilvántartásba vétel iránti kérelem benyújtásának részletszabályait az ezen a helyen található hatályos Kincstár közlemény állapítja meg.
 • Az ügyfél nevében eljáró természetes személynek (meghatalmazottnak és nem természetes személy esetén az elsődleges képviselőnek) kérelemre nyilvántartott besorolású ügyfélként rendelkeznie kell a Kincstár által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben nyilvántartott ügyfél-azonosítóval, valamint ügyfélkapuval, és a Kincstár által nyilvántartásba vett meghatalmazással vagy – nem természetes személy esetén – elsődleges képviselettel.

A nyilvántartásba vételre, a meghatalmazásra és az elsődleges képviseletre vonatkozó részletszabályokat a hatályos közlemény állapítja meg, mely az Ügyfél-nyilvántartás menüpontban érhető el.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerhez kapcsolódó papír alapon benyújtandó nyomtatványokat a lakóhely/székhely szerint illetékes kormányhivatal címére (https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/az-ugyfelszolgalat-adatai) kell benyújtani postai úton vagy személyesen, egy példányban.

Amennyiben további kérdései merülnek fel, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat  

Telefon:

1811 (4-es gomb)

(1) 374-3603, (1) 374-3604

Kapcsolódó jogcímek