Megjelenés: 2015.11.03. 09:05 Utolsó módosítás: 2016.11.16. 14:42

Tisztelt Érdeklődő!
archív

Köszöntöm a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján!

Oldalunkon folyamatosan frissülő információkat talál az európai uniós, illetve a nemzeti agrár- és vidékfejlesztési támogatások felhasználásához. Ugyanez az elektronikus felület szolgál a támogatási kérelmek valamint a pályázatok benyújtására is.

A Vidékfejlesztési Program pályázataival kapcsolatos közlemények a Széchenyi2020 oldalon jelennek meg, kérdéseiket azonban feltehetik az MVH kérdés-válasz portálján keresztül is, minden intézkedés vonatkozásában.

A különböző támogatások részletes ismertetése, a hivatal bemutatása és az aktualitások egyaránt a gazdák tájékoztatását szolgálják. A közleményeink és a hírek felhívják az érintettek figyelmét a fontos határidőkre, a támogatásokkal kapcsolatos teendőikre.

Továbbra is közös célunk az Európai Unió és a nemzeti költségvetés által biztosított támogatási kereteket teljes mértékű felhasználása, illetve azok a jogszabályi előírásoknak megfelelő, határidőben történő kifizetése ügyfeleink számára.

A kormány döntése értelmében az MVH átalakítása elkezdődött. A területi kirendeltségek 2017. január 1-től a kormányhivatalokhoz kerülnek, a kifizető ügynökségi feladatokat pedig a Magyar Államkincstár veszi át. Ez a jelentős munkát igénylő átszervezés is része a kormány azon bürokráciacsökkentő folyamatának, amelynek eredményeként minden állami kifizetés a kincstárhoz kerül. További kiemelt célunk, hogy a támogatások minél egyszerűbben és átláthatóbban jussanak el a kedvezményezettekhez. 

A következő időszakban a hivatal elsődleges feladata, hogy a támogatások kifizetésének zavartalan folytatása mellett elvégezze ezt az átalakítást. Elnökként azt a megbízást kaptam illetve vállaltam, hogy a gazdák érdekeit mindvégig szem előtt tartva irányítsam a szervezeti változtatásokat.


Dr. Viski József
MVH elnök