Hírek Hírek

Vissza a teljes oldalra
Megjelenés: 2020.06.08. 14:54 Utolsó módosítás: 2020.06.08. 14:56

Június 9-e a 2020. évi egységes kérelmek benyújtási határideje

Június 9-én lezárul a 2020. évi Egységes Kérelem benyújtására, illetve a már benyújtásra került Egységes Kérelmek módosítására rendelkezésre álló határidő. Ezen dátum után beérkező kérelmeket a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) a vonatkozó 22/2016. (IV.5.) FM rendelet alapján visszautasítja.

A már benyújtott, de időközben visszavont tételre, jogcímre, kérelemre – amennyiben a visszavonás elfogadható – történő ismételt igénylés („visszavonás visszavonása”) is módosításnak minősül, így az is kizárólag június 9-ig nyújtható be.

2020. június 9-ét követően továbbra is lehetőség van a benyújtásra került egységes kérelem pontosítására, részben vagy teljes egészében történő visszavonására.

Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy a kérelmekkel kapcsolatosan addig van lehetőség pontosítást, visszavonást benyújtani, amíg az ügyfelet szabálytalanságról nem értesítették ki, vagy a helyszíni ellenőrzés során a visszavonni kívánt tétellel/kérelemmel kapcsolatosan nem került szabálytalanság megállapításra. A hasznosítási kód-váltás jogcímenként eltérő módon – módosításként vagy pontosításként – kerül feldolgozásra!

Figyelem! Az adatváltozás keretében benyújtott, az agrotechnikai műveletekről szóló bejelentések, valamint a termeléshez kötött növénytermesztési támogatás esetén megadandó adatblokk adatainak megadása nem számítanak módosításnak vagy pontosításnak!

A fenti információk tájékoztató jellegűek, a mindenkori hiteles információkat a kapcsolódó hatályos minisztériumi rendeletek, törvények tartalmazzák!