Jogcím

Kiválasztott jogcím: Mezőgazdasági termékek értéknövelése (ÉLIP-VP)

VP-3-4.2.1-15 Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Utolsó módosítás: 2021.09.01 10:43

A Felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson a gazdálkodók számára olyan fejlesztések végrehajtására, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához. A Felhívás további célja az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával. Különös hangsúlyt kapnak a magasabb minőségű, speciális igényeket kielégítő termékek előállítására irányuló, valamint az erőforrás-hatékonyságot elősegítő beruházások.

A Felhívás feltételeinek kialakítása során az egyes szakágazatok speciális fejlesztési igényei és lehetőségei figyelembe lettek véve. A Felhívás keretében csak olyan fejlesztések támogatására van lehetőség, melyek összhangban vannak Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiájával, valamint az egyes szakágazati stratégiákkal.

A Felhívás keretében támogatásra jogosultak: mezőgazdasági termelő és mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozás, továbbá kollektív beruházás keretében is lehetőség van pályázat benyújtására.

A támogatásra rendelkezésre álló 167,37 Mrd Ft-os keretösszegből új eszközök, gépek, technológiai rendszerek, anyagmozgatáshoz szükséges eszközök, informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére, továbbá a tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezésére, környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó fejlesztésekre, anyag-, energia-, víztakarékos feldolgozási technológiák bevezetésére nyílik lehetőség.

A pályázati lehetőségekről részletesen a Széchenyi 2020 honlapján közétett felhívás alapján tájékozódhatnak.

 

Kapcsolódó jogcímek