Jogcím

Kiválasztott jogcím: Kertészet Korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével

Kertészet korszerűsítése - ültetvénytelepítés támogatására öntözés kialakításának lehetőségével

Utolsó módosítás: 2021.03.24 11:43

A gyümölcstermesztési ágazat további fejlesztésének feltétele a jelenleginél korszerűbb technológiák alkalmazása, korszerű ültetvények kialakítása, fajtaválaszték korszerűsítése, termésátlagok és minőség javítása, öntözés korszerűsítése, így jelen felhívás célja a kertészeti ágazaton belül a gyümölcstermesztés versenyképességének, hozzáadott érték termelésének fokozása az új, innovatív és környezetbarát termesztési technológiák és termesztési módok elterjesztésének támogatása révén.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kertészeti ágazatokban tevékenykedő mezőgazdasági termelők versenyképességének javítását. A cél elérését a Kormány a kertészeti termelést folytató mezőgazdasági termelők együttműködésével tervezi megvalósítani a most megjelent felhívásban foglalt feltételek mentén.

 

A pályázatok benyújtására kizárólag mezőgazdasági termelők (és azok bizonyos csoportjai) számára nyílik lehetőség. A rendelkezésre álló 19 milliárd forintos keretösszegből ültetvénytelepítésre és korszerűsítésre, azok öntözőrendszereinek vízellátását biztosító létesítményekre, illetve öntözővíz-szolgáltató művek kialakítására, víztakarékos öntözési infrastruktúra és kapcsolódó műtárgyak létrehozására, valamint energiatakarékos öntözési technológiák beszerzésére lehet támogatást igényelni.

 

A támogatási kérelmek benyújtására 2016. március 9. napjától 2018. március 8. napjáig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

- 2016. április 30.
- 2016. július 31.
- 2016. október 31.
- 2017. január 31.
- 2017. április 30.
- 2017. július 31.
- 2017. október 31.
- 2018. március 8.

A megjelent pályázatról részletesen a Széchenyi 2020 honlapján közzétett felhívás alapján tájékozódhatnak.

 

Kapcsolódó jogcímek