Hírek Hírek

A 2019/2020. évi méhészeti támogatások lezárása

Lezárult a Magyar Méhészeti Nemzeti Program 2019/2020. végrehajtási időszakában benyújtott kifizetési kérelmek bírálata.

Október 16-tól megindul az agrártámogatások előlegfizetése

Október 16-tól megindul az agrártámogatások előlegfizetése - jelentette be az agrárminiszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Folyamatos a vírushelyzethez kapcsolódó átmeneti támogatások kifizetése

A Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból az Agrárminisztérium a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások részére 13 jogcímen átmeneti támogatás igénybevételét tette lehetővé.

Megkezdődik a 2020. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy 2020. október 7-én megkezdődik a területalapú egységes kérelmeket érintő egyes hibákat tartalmazó adategyeztető végzések kiküldése az ügyfeleknek, vagy azok képviselőinek.

Október 1-ig van lehetőség az EFA másodvetések elvetésére

Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól, valamint a szántóterület, az állandó gyepterület és az állandó kultúrával fedett földterület növénytermesztésre vagy legeltetésre alkalmas állapotban tartásának feltételeiről szóló 10/2015. (III. 13.) FM rendelet (a továbbiakban: Zöldítés rendelet) 1. § 20. pontja alapján az ökológiai jelentőségű másodvetést tárgyév október 1. napjáig kell elvetni.

Elektronikus felületek (Egységes Kérelem, MKR) korlátozott elérhetősége

MePAR adatbeépítés miatt az Kincstár elektronikus felületei (Egységes Kérelem, MKR) 2020. szeptember 16. és 30. csak korlátozottan érhetők el