Hírek Hírek

Vissza a teljes oldalra
Megjelenés: 2020.01.29. 14:53 Utolsó módosítás: 2020.01.29. 14:53

Módosultak a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásáról szóló rendeletek

A Magyar Államkincstár felhívja a fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatásában részesülő ügyfelek figyelmét arra, hogy 2019. december 18-án módosultak a miniszteri rendeletek Jogkövetkezmények pontjai az alábbi két szempont tekintetében:

  • életvitelszerű tartózkodási hely;
  • főállású mezőgazdasági termelő. 

A jogszabály módosítás azokat az ügyfeleket érinti, akik a 2014. vagy a 2015. évben benyújtott támogatási kérelmük alapján részesülnek támogatásban.

Kérjük, ellenőrizzék a lakcímet igazoló hatósági igazolványban rögzített tartózkodási hely érvényességi idejét! Amennyiben a tartózkodási hely érvényességi ideje a működtetési időszak alatt lejár, de a lejáratot követő legfeljebb nyolc hónapon belül - a támogatási kérelem szerinti vállalásának megfelelően - a személyiadat- és lakcímnyilvántartásba vétel céljából bejelenti az ügyfél az életvitelszerű tartózkodási helyét, akkor mentesül a jogkövetkezmény alól.

A módosított jogszabályok:

  • Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet;
  • Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelet.