Ne hagyja az utolsó pillanatra az egységes kérelem benyújtását!

Ne hagyja az utolsó pillanatra az egységes kérelem benyújtását!

Utolsó módosítás: 2023.05.22 08:10

Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet az egységes kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni, illetve ezekkel kapcsolatban adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

Május 15-ig mintegy 71 ezer gazdálkodó nyújtotta be területalapú igényléseit közel egymillió hektárra, mely körülbelül a gazdálkodók felét és a területek egyötödét teszi ki.

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon túl, a kapcsolódó nemzeti támogatások, valamint a vidékfejlesztési program intézkedései esetében kell az egységes kérelem benyújtó felületét használni.

Akik még nem nyújtották be az idei igénylésüket, azoknak javasoljuk, hogy tegyék meg minél hamarabb, hiszen június 10-től kezdődően már nincs lehetőség egységes kérelem benyújtására vagy a benyújtott kérelem módosítására.

A Kincstár az új kérelmek befogadása mellett folyamatosan dolgozza fel a tavalyi kifizetési igényeket, ezekre május közepéig összesen már több mint 700 milliárd forint értékben került támogatás kifizetésre.