Borászati termékek krízislepárlásának támogatása

Borászati termékek krízislepárlásának támogatása

Utolsó módosítás: 2023.09.20 14:01

Jogcím/intézkedés célja

A Magyar Államkincstár által előzetesen nyilvántartásba vett lepárlóüzem vissza nem térítendő támogatás igénybevételére jogosult, ha a bortermelőtől krízislepárlási intézkedés keretében a támogatási időszakban borászati terméket (a közfogyasztásra történő forgalombahozatal feltételeinek megfelelő, oltalom alatt álló eredetmegjelölést viselő, rozé- vagy vörösbort) adásvétel útján vesz át abból a célból, hogy abból ipari vagy gyógyászati célú nyers alkoholt készítsen.

Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja

Támogatásra jogosult minden olyan lepárlóüzem, amely eleget tett az előírt krízislepárlási intézkedésben történő részvételi szándék bejelentési kötelezettségének.

A támogatás mértéke

Az átvételi elismervénnyel igazoltan átvett és lepárolt borászati termék mennyisége és alkoholtartalma szerint. A lepárlóüzem a támogatást a bortételért fizetendő minimális vételi ár formájában fizeti meg a bortermelőnek.

Általános információk

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel illetve a vis maior esemény bejelentésével kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.

Kapcsolódó jogcímek