Hírek

Zöldítéshez kapcsolódó EFA kompenzációs lehetőség

Zöldítéshez kapcsolódó EFA kompenzációs lehetőség

Utolsó módosítás: 2015.09.15 15:09

A Földművelésügyi Minisztérium az 52/2015. (IX. 7.) rendelettel módosította a 10/2015. (III. 13.) FM rendeletet (zöldítés rendelet), így október 8-ig az egységes kérelem adatváltozás felületén lehetőség nyílik új, kompenzáció céljára bejelenteni kívánt EFA területek felvételére.

A kompenzáció elsődleges célja, hogy azon mezőgazdasági termelő, aki az EFA területekre vonatkozóan előírt követelmények alól a zöldítés rendelet 25. §-a alapján nem mentesül, és adminisztratív vagy helyszíni ellenőrzés során megállapításra kerül, hogy nem rendelkezik az általa bejelentett szántóterület legalább 5 %-ának megfelelő EFA területtel, úgy az egységes kérelem beadására nyitva álló időszak utolsó napjáig bejelentett ökológiai jelentőségű területe mértékéig kompenzációban részesülhet.
A részletes szabályokat az MVH 109/2015. (09.11) számú közleménye tartalmazza. Az adatváltozás felület működésével kapcsolatos technikai információk az Egységes kérelem Adatváltozás kitöltés és benyújtás felhasználói kézikönyvben találhatóak.. A felhasználói kézikönyv az MVH honlap jobb oldalán, a Kiemelt linkek alatt feltüntetett Oktatási anyag: E-egységes kérelem 2015. menüpontban érhető el.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: