Hírek Hírek

Megjelenés: 2016.02.01. 12:51 Utolsó módosítás: 2016.02.01. 12:51

Újraépülőben az élelmiszeripar

Gyuricza Csaba a Mélymagyar műsor vendége volt

Nincs okunk szégyenkezni: az Európai Unióban összesen tizenegy olyan tagállam van – köztük Magyarország is –, amely egyáltalán el tudta indítani a földalapú támogatási program előlegfizetési folyamatát, s egyetlenként mindezt nyolc jogcímen tesszük – közölte Gyurcicza Csaba Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában

 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke megjegyezte, a területalapú támogatásokat a kérelmezők kilencvenöt százaléka megkapta, dacára annak, hogy a kifizetés végső határideje június 30-a. 

 

Kitért az élelmiszeripari fejlesztésekre kiírt százötvenegy milliárd forint összértékű pályázati rendszerre is. Úgy nyilatkozott, jó döntés volt a kormány részéről a terület ilyen mértékű „újraépítési szándéka", összehasonlításképp pedig emlékeztetett, hogy az előző uniós támogatási ciklus hét éve alatt összesen csupán hetven-hetvenöt milliárd forint állt rendelkezésre élelmiszeripari fejlesztésekre.

 

Gyuricza Csaba beszélt a magyar cukoriparról is, amelynek lerombolását „végzetes hibának" nevezte. A történteket nem lehet pusztán gazdasági kérdésként kezelni – folytatta –, ugyanis az országban működő cukorgyárak felszámolásával „komplett térségek mentek tönkre". A terület visszaépítése becslései szerint ezer milliárdos tételt jelentene.

 

 

A videó az alábbi likről tölthető be:

 

http://www.echotv.hu/video/110359/20160129_Melymagyar