Hírek Hírek

Megjelenés: 2009.11.24. 14:45 Utolsó módosítás: 2009.11.25. 15:56

Újra lehet pályázni vidékfejlesztési támogatásokra
archív

Az első támogatási időszakban mintegy 6000 darab támogatási kérelem érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott Falumegújítás-, és fejlesztés, a Vidéki örökség megőrzése, a Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése valamint a Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímekre.

A kérelmek feldolgozását az MVH befejezte, a jóváhagyott és támogatásra javasolt kérelmek száma 4577.  A jogosultsági vizsgálatokat követően 1134 kérelem elutasításra került, 191 darab kérelmet pedig az ügyfelek vontak vissza.

A Helyi Akció Csoportok (HACS) által az egyes jogcímekre szétosztott támogatási források és a támogatás elnyeréséhez szükséges minimális pontszámok meghatározását követően támogatásra javasolt és az FVM által támogatási döntéssel jóváhagyott kérelmek száma 2648 darab. A támogatott kérelmekre több mint 45 milliárd forint összegű forrás lekötésére került sor. Az Irányító Hatóság támogatási döntését követően az MVH folyamatosan postázza az ügyfelek részére a támogatási határozatokat. A hatályos jogszabályok alapján ismét be lehet nyújtani támogatási kérelmeket 2009. november 16. és 2009. december 16. közötti időszakban ezúttal a megvalósítás helye szerint illetékes Leader Helyi Akció Csoport Munkaszervezeti Irodájához.