Hírek

Vissza Újabb 4,7 milliárd forintra pályázhatnak az erdőgazdálkodók

Újabb 4,7 milliárd forintra pályázhatnak az erdőgazdálkodók

Utolsó módosítás: 2017.01.25 15:32

A Miniszterelnökség mintegy 4,7 milliárd forint értékben hirdetett pályázatot az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének növelése és a meglévő erdők természetességi állapotának javítása érdekében.

A pályázati felhívás célja a teljes erdőszerkezet-átalakítással az, hogy magasabb természetességi állapotú vagy magasabb ökológiai értékű állomány jöjjön létre. Emellett a rendelkezésre álló forrásból az erdőgazdálkodók az intenzíven terjedő idegenhonos fa- és cserjefajok eltávolítására, valamint az erdei élőhelyek változatosságának növelése szempontjából fontos erdei tisztások kialakítására, helyreállítására nyerhetnek támogatást. 

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra 2017. február 28. és 2019. február 28. között nyújthatják be kérelmüket a magán- és közjogi erdőgazdálkodók a www.mvh.allamkincstar.gov.hu weboldalon. Az első értékelési szakasz 2017. március 31-ig tart. Az értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.

A Miniszterelnökség felhívja az érintettek figyelmét, hogy a pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak.

 

(Miniszterelnökség)


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: