Hírek

Új támogatási lehetőség a szárítmány-előállítók részére!

Új támogatási lehetőség a szárítmány-előállítók részére!

Utolsó módosítás: 2019.07.10 15:05

A szárítmány-előállító tevékenységet folytató vállalkozások vissza nem térítendő általános csekély összegű támogatást igényelhetnek a zöldség- és gyümölcsfélékből, gyógynövényekből és fűszernövényekből forró levegővel mesterségesen szárított, illetve aszalt termény előállításához felhasznált fűtési költségek után.

A részletes feltételeket  A szárítmány-előállítók által igénybe vehető költségtámogatásról szóló 20/2019. (V. 27.) AM rendelet tartalmazza.

A támogatás a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti időszakban szárítmány-előállításra felhasznált és igazolt tüzelőanyag-mennyiségének és a tüzelőanyag átlagos fűtőértékének szorzataként meghatározott hőenergia-mennyiség (kWh) alapján adható. A támogatás igénybevételének feltétele többek között, hogy a vállalkozás szigorú számadású nyomtatványként kezelt belső nyilvántartást vezessen a feldolgozott termékekről, valamint a feldolgozáshoz felhasznált tüzelőanyag mennyiségéről napi bontásban.

A rendelkezésre álló forrás 2019. évben 700 millió forint.

A támogatási összeg a szárítmány-előállításra felhasznált hőenergia mennyiségének a függvénye, de legfeljebb 66 666 eurónak megfelelő forintösszeg lehet a szabad csekély összegű egyéni keret figyelembe vételével.

A támogatási kérelem a Magyar Államkincstár (Kincstár) által e célra rendszeresített – a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon megtalálható – ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus űrlapkitöltő felületen nyújtható be 2019. július 15. és augusztus 15. között a Kincstár honlapján a „Támogatások / Nemzeti támogatások / Általános de minimis / „Szárítmány-előállítók által igénybe vehető költségtámogatás” menüpont alatt közzétett 30/2019. (VII. 8.) számú Kincstár közleményben foglaltaknak megfelelően.

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: