Hírek

Tisztelt Ügyfeleink!

Tisztelt Ügyfeleink!

Utolsó módosítás: 2014.10.17 13:01

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy akik érintettek az Orgovány és Alba Takarékszövetkezetek felszámolása okán, új fizetési számlaszámukat mihamarabb jelentsék be annak érdekében, hogy az MVH teljesíteni tudja az igényelt és jóváhagyott támogatások folyósítását.

Akik érintettek és nem jelentettek be más pénzintézetnél vezetett fizetési számlaszámot, azok számára az MVH-nak nem áll módjában semmilyen kifizetést végrehajtani.

Az MVH előtti eljárásokban egy időben csak és kizárólag egy bankszámlaszámot adhat meg az ügyfél, és az MVH minden utalást arra teljesít.

Ezért az MVH újfent kéri valamennyi érintett ügyfelét, hogy az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer számára - amennyiben korábban a jelzett Takarékszövetkezetek valamelyikénél vezetett fizetési számlaszámot jelentett be - egy másik pénzintézetnél nyisson új fizetési számlát és az új fizetési számlaszámot jelentse be az alábbi formanyomtatványok egyikén!

A természetes személyek (magánszemélyek, őstermelők, egyéni vállalkozók) a G1010-01-es nyomtatványon jelenthetik be a változást.

G1010-01 Nyomtatvány

(Az MVH honlapján a baloldali alsó kiemelt linkek menüben szereplő első „Hatályos ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok és kitöltési útmutatók" kiválasztását követően az 1. számú mellékletre kattintva érhető el.)

Nem természetes személyek (gazdasági társaságok, egyéb szervezetek) a G1020-01-es nyomtatványon jelenthetik be új fizetési számlaszámukat!

G1020-01 Nyomtatvány

(Az MVH honlapján a baloldali alsó kiemelt linkek menüben szereplő első „Hatályos ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok és kitöltési útmutatók" kiválasztását követően az 2. számú mellékletre kattintva érhető el.)

A fizetési számlaszám módosítását a nyomtatványok kitöltésével - személyesen, vagy postai úton - kell bejelenteni az MVH bármely szervezeti egységénél.

Az adatok módosítására irányuló kérelmek formanyomtatványait a fenti linkekre kattintva közvetlenül is elérhetik.

A kérelemhez továbbá csatolni kell az ügyfél azonosításához szükséges adatokat tartalmazó, az ügyfél nevére szóló fizetési számlaszám létezését igazoló, két hónapnál nem régebbi dokumentum valamelyikét:

- fizetésiszámla-kivonat másolatát;
- vagy az új számlát vezető pénzforgalmi szolgáltatónak nyilatkozatát.

A fentiektől eltérően kell eljárnia azoknak az ügyfeleknek, akik a Takarékszövetkezettel - az ügyfél és a Takarékszövetkezet közötti finanszírozási (hitel) kapcsolattal összefüggő - az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében rögzített fizetési számlaszámra vonatkozó megállapodást (a továbbiakban: banki megállapodás) kötöttek. Amennyiben ezen ügyfelek a fizetési számlaszámukat meg kívánják változtatni, arra kizárólag abban az esetben van lehetőség, ha a banki megállapodás az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerből való törléséhez a Takarékszövetkezet helyett a felszámoló hozzájárul.

„Az ügyfél és a pénzügyi intézmény között létrejött, a fizetési számlaszám rögzítésére vonatkozó megállapodás megszüntetése iránti kérelem" formanyomtatványát az alábbi linkre kattintva közvetlenül is elérhetik.

G1031 Nyomtatvány

(Az MVH honlapján a baloldali alsó kiemelt linkek menüben szereplő első „Hatályos ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok és kitöltési útmutatók" kiválasztását követően az 8. számú mellékletre kattintva érhető el.)

Amennyiben a nyomtatványok és a csatolandó dokumentumok kitöltésével, érvényesítésével és beadásával kapcsolatban kérdésük van, kérem, forduljanak bizalommal a területi kirendeltségekhez, vagy hívják telefonon központi ügyfélszolgálati irodánkat!

Központi ügyfélszolgálat: +36 1 374-3603 vagy +36 1 374-3604


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: