Hírek Hírek

Megjelenés: 2016.07.20. 10:40 Utolsó módosítás: 2016.07.20. 10:40

Termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatási döntéssel kapcsolatos tájékoztatás

Az anyatehéntartás támogatás jogcímek esetében a támogatási összeg megállapítása az adminisztratív és helyszíni ellenőrzések lezárultát követően állapítható meg. A támogatási forma egyik speciális követelménye a kiesés-pótlás bejelentés, melyet az ügyfeleknek az MVH felé kell megtenni abban az esetben, ha a támogatási kérelembe bejelentett állategyed a birtokon tartási időszak alatt kiesik és helyre másik állatot állít be a kérelmező.

A 9/2015. (III.13) FM rendelet 11.§ (5) bekezdése értelmében ezen kiesés-pótlás bejelentések esetében a korábbi évektől eltérően a hatósági állatorvos által kiállított igazolást volt szükséges csatolni, mely sok esetben hiányzott a benyújtott kérelmekből. A kiesés-pótlás bejelentés esetében ezen igazolások bekérése zajlik, ezért kérjük a gazdákat, hogy amennyiben ezzel kapcsolatos hiánypótlás érkezik a Hivataltól, arra lehetőség szerint mielőbb válaszoljanak.

A birtokon tartási időszak végét követően benyújtott részleges/teljes kérelem visszavonás bejelentések még 2016 júniusában is jelentős számban érkeztek be a Hivatalhoz, feldolgozásuk folyamatosan zajlik.

A benyújtott támogatási kérelmek 90% lezárásra került, a döntéseket, illetve a támogatási összegeket az ügyfelek már kézhez vették.