Hírek Hírek

Megjelenés: 2005.04.07. 12:16 Utolsó módosítás: 2009.10.15. 13:36

Tájékoztató agrár-környezetgazdálkodás kifizetési kérelmekről [2006.01.13.]
archív

A 150/2004. (X. 12.) FVM rendelet értelmében 2006. február 1-28-ig a helyt adó/részben helyt adó agrár-környezetgazdálkodás támogatási határozattal rendelkező ügyfelek kifizetési kérelmet nyújtanak be az MVH székhely/lakhely szerint illetékes megyei kirendeltségére.

A jogosult gazdálkodók a kérelemcsomagokat január hónapban kapják meg a falugazdászoktól.

Mindazon kérelmezőknek, akiknek nincs feldolgozatlan módosítási igénye, a Hivatal előnyomtatott kérelemcsomagot küld. Ez azt jelenti, hogy a főlapon és a betétlapokon megjelennek azok a területek és állatlétszámok, melyek után a kifizetést igényelni kell.

Aki nem előnyomtatott, hanem csak névre szóló kérelemcsomagot kap kézhez (mert módosítási igényt vagy fellebbezést adott be), annak a kitöltésben az érvényes támogatási határozat lehet segítségére.

A kérelemcsomag tartalmazza a főlapot, szükséges betétlapokat és a névre szóló blokktérképeket. Blokktérkép-igénylés nem szükséges.

A kérelemcsomag Kitöltési útmutatót is tartalmaz, mely részletes segítséget nyújt a nyomtatvány kitöltéséhez.

A kitöltött és aláírt kérelemcsomagokat térképekkel együtt kell postára adni. Lehetőség van a kérelmet a falugazdásznak is leadni , aki továbbítja azt az illetékes MVH Kirendeltségre. A kérelem átadásának időpontját rögzíteni kell átadás-átvételi elismervényen, amely szintén a kérelemcsomagban található. Ezt a lapot Önnek és a falugazdásznak is alá kell írnia, feltüntetve a kitöltött kérelem átadásának időpontját. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a falugazdász kitöltötte az átadás időpontját és aláírta az átadás-átvételi lapot!

A kérelem beadásának határideje 2006. február 28! Eddig az időpontig kell kitöltött és aláírt kérelmét postára adnia, vagy átadnia a falugazdásznak.

A formanyomtatványok az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) is elérhetők lesznek január végétől előre ki nem töltött formátumban. Kérjük, hogy mielőtt a honlapról nyomtat ki ilyen nyomtatványt, érdeklődjön az MVH Megyei Kirendeltségén, hogy létezik-e az Ön számára előnyomtatott kérelemcsomag. Amennyiben igen, úgy kérjük, keresse fel falugazdászát, akitől a nyomtatványt átveheti!

Az előnyomtatott kérelemcsomag kitöltése és feldolgozása jelentősen egyszerűbb és gyorsabb, mint a honlapról letöltött nyomtatványé, ezért kérjük, hogy lehetőleg az előnyomtatott kérelemcsomagot használja!

Tájékoztatásul jelezzük, hogy az MVH Megyei Kirendeltségei február elejétől tudnak a kifizetési kérelmekkel kapcsolatban felvilágosítással szolgálni.

Kérjük, hogy amennyiben Ön rendelkezik helyt adó/részben helyt adó agrár-környezetgazdálkodás támogatási határozattal, és február 10.-éig nem kapott falugazdászától vagy postán keresztül kifizetési kérelemcsomagot, feltétlenül keresse fel az illetékes MVH Megyei Kirendeltséget!