Hírek

Tájékoztatás a VP4-10.1.1-21 Agrár-környezetgazdálkodás agrotechnikai műveletek bejelentéséről

Tájékoztatás a VP4-10.1.1-21 Agrár-környezetgazdálkodás agrotechnikai műveletek bejelentéséről

Utolsó módosítás: 2022.03.08 15:29

Tájékoztatjuk az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések intézkedés keretében támogatást igénylőket, hogy a VP4-10.1.1-21 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések című pályázati felhívás előírja az agrotechnikai műveletek bejelentését az alábbiak szerint.

„(1) Az első kifizetési kérelem előtt elvégzett zöldtrágyázást, istállótrágya kijuttatását és területen képződő melléktermékek (különböző szalma- és szármaradványok) visszaforgatását az első kifizetési kérelem benyújtását követő 15 napon belül be kell jelenteni.

(2) A támogatást igénylőnek – az (1) bekezdésben foglaltakon túl – a kötelezettségvállalási időszak alatt az Államkincstár felé, az Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatványon, ügyfélkapun keresztül be kell jelentenie a következő agrotechnikai műveleteket:

            a) zöldtrágyázás megvalósítása esetén a zöldtrágyázásra kerülő növényfajt, a munkálat végzésének helyét és időpontját, a növényállomány beforgatását, a munkavégzést követő 15 napon belül;

            b) istállótrágya kijuttatás esetén a munkálat elvégzésének helyét és időpontját a munkavégzést követő 15 napon belül;

            c) területen képződő melléktermék visszaforgatása esetén a munkálat elvégzésének helyét és időpontját a munkavégzést követő 15 napon belül;

            d) középmély lazítás megvalósítása esetén a megvalósítás helyét és időpontját a munkálat elvégzését követő 15 napon belül.”

Ez azt jelenti, hogy a 2022. évi Egységes kérelem benyújtási időszakban kell bejelenteni az agrotechnikai műveleteket, úgy mint zöldtrágyázást, istállótrágya kijuttatását és területen képződő melléktermékek (különböző szalma- és szármaradványok) visszaforgatását, valamint a középmély lazítás megvalósítását is, amit a támogatást igénylő a kötelezettségvállalási időszak megkezdését követően, vagyis 2022. január 1-je és az első kifizetési kérelem benyújtása között végzett el.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2022. évi Egységes kérelem benyújtását követően elvégzett agrotechnikai műveleteket már annak elvégzését követő 15 napon belül be kell jelenteni.

A bejelentés ugyanakkor történhet a 2022. június 30-ig nyitva lévő W0212-Egységes kérelem2021-adatváltozás bizonylaton is. Ezen a bizonylaton benyújtott agrotechnikai művelet már a 2022. év tekintetében kerül felhasználásra.

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: