Hírek Hírek

Megjelenés: 2008.03.28. 11:47 Utolsó módosítás: 2009.10.16. 12:31

Szőlő szerkezetátalakításra március végéig igényelhető támogatás
archív

Már csak néhány napjuk van a szőlősgazdáknak támogatást igényelni a szőlőterületük szerkezetátalakításához. Ezen támogatások iránti kérelmeket március 31-ig lehet benyújtani, kizárólag postai úton a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatóságához. Eddig 643 kérelem érkezett be a hivatalhoz, amelyek mintegy 870 hektárt fednek le.

Magyarország számára az idén 1472 hektárban szabta meg a támogatható terület nagyságát az Európai Unió, az ehhez felhasználható keret megközelítőleg 3 milliárd forint.

A még szabad 670 hektárnyi területre, már csak jövő hét hétfőig van lehetőségük az érintetteknek támogatást kérelmezni. A fent említett keretből fajtaváltás és ültetvény áttelepítés esetében 1,95 milliárd forint, támrendszer létesítésre és korszerűsítésre pedig közel 950 millió forint használható fel. A támogatás maximális hektáronkénti mértéke, mintegy két millió forint.

Támogatás csak legalább negyed hektár nagyságú, egybefüggő parcellára igényelhető és adható. A március 31. után postára adott kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.