Hírek Hírek

Megjelenés: 2010.05.20. 13:25 Utolsó módosítás: 2010.06.01. 16:52

Nem termelő mezőgazdasági beruházások – ismét lehet támogatási kérelmet benyújtani!
archív

2010. június elseje és június 30-a között ismét be lehet nyújtani támogatási kérelmet nem termelő mezőgazdasági beruházásokra az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) keretében. A tavalyi évhez hasonlóan 2010-ben is kizárólag elektronikus úton fogadja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a kérelmeket.

Támogatási kérelmet a következő beruházásokra lehet benyújtani: mezővédő fásítás, sövénytelepítés, természetvédelmi és környezetvédelmi célú gyeptelepítés, rovarteleltető bakhát létesítése.

Eszközbeszerzésre két jogcímen igényelhető a támogatás: természetes alapú kerítés és madárvédelmi berendezés létesítése. Az intézkedés célja, hogy a Natura 2000 területeken illetve az EMVA AKG (agrár-környezetgazdálkodás) programba bevont területeken gazdálkodók olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyekkel növelik az általuk használt terület természeti értékét, elősegítik a biodiverzitás fejlesztését, és elősegítik az Agrár-környezetgazdálkodási és a Natura 2000 támogatás feltételeinek betartását.

Az elektronikusan benyújtott kérelem mellékleteit papír alapon kell benyújtani a kérelmező székhelye vagy lakóhelye szerinti területileg illetékes megyei MVH kirendeltséghez, hivatkozva a benyújtott támogatási kérelmen szereplő iktatószámra. Kifizetési kérelem benyújtására minden évben az egységes kérelemmel együtt van lehetőség, illetve eszközbeszerzések esetén minden évben október 1. és 31-e között is.

A támogatás igénylésének részletes feltételeit a 89/2010. (VI.01.) MVH közlemény és a 33/2008 (III.27) FVM rendelet tartalmazza.