Hírek

Módosult a tejkvóta-, és a történelmi bázisjogosultságról szóló rendelet

Módosult a tejkvóta-, és a történelmi bázisjogosultságról szóló rendelet

Utolsó módosítás: 2015.09.11 12:37

A földművelésügyi miniszter 52/2015. (IX. 7.) FM rendelete egyes közvetlen támogatásokkal kapcsolatos, valamint egyéb agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról tartalmazza a kvótarendszerről szóló 14/2010. (II. 23.) FVM rendelet és a történelmi bázis jogosultságról szóló 106/2007. (IX. 24.) FVM rendelet módosítását.

A tejkvóta rendszer megszűnését követően a felvásárlók havi és éves jelentési kötelezettsége továbbra is fennáll. A jelentéseket az MVH levelezési címére (1476 Budapest, Pf.: 407.) kell benyújtani.
A történelmi bázis jogosultságról szóló 106/2007. (IX. 24.) FVM rendelet módosításának következtében megváltozott a tejtermelés támogatás történelmi bázisjogosultság átírásának feltétele.
A tejkvóta rendszer megszűnéséig a tejtermelés támogatás történelmi bázisjogosultság átírása a tejkvóta átírásával együtt történhetett. A rendeletmódosítást követően az átírás a továbbiakban az átvevő tenyészetében megtalálható a 9/2015. (III. 13.) FM rendelet 1. § 15. pontja szerinti tejhasznú tehenek számától függ.
Az átruházás, illetve ideiglenes átengedés esetén az átvevőnek a történelmi bázisjogosultság átírásával együtt rendelkezésére álló történelmi bázisa nem haladja meg az átruházási kérelem benyújtásakor a tenyészetében található tejhasznú tehenenként számított 7100 kg-ot.
Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy kísérjék figyelemmel az MVH honlapját, a részletes tájékoztatást a hamarosan megjelenő közlemények fogják tartalmazni.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: