Hírek

Vissza Módosult a határidő, március 1-ig még pontosítani lehet a 2015-ben kiírt VP AKG és VP ÖKO pályázatok területeit!

Módosult a határidő, március 1-ig még pontosítani lehet a 2015-ben kiírt VP AKG és VP ÖKO pályázatok területeit!

Utolsó módosítás: 2017.01.31 15:38

Módosultak a VP-4-10.-1.1.-15 kódszám alatti, az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés elnevezésű, illetve a VP-4-11.1.-11.2.-15 kódszám alatti, az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása elnevezésű pályázati felhívások 2017. január 31-én.

A határidő meghosszabbításának eredményeként a kedvezményezett, támogatói okirattal rendelkező ügyfeleknek a kérelembenyújtás során esetlegesen nem megfelelően felmért, kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekre vonatkozóan 2017. március 1. napjáig van módjuk ismételten, pontosítottan területi igényeiket beadni.

A pontosítás - a korábban megjelent pályázati felhívás módosítások alapján – továbbra is abban az esetben lehetséges, ha a támogatásra jogosult a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület valamely részére nem tudja igazolni a kötelezettségvállalási időszak teljes időtartamára a jogszerű földhasználatot. Ebben az esetben a támogatásra jogosultság mértékét az adott kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területen belüli, jogszerű földhasználattal rendelkező egység ismételt felmérésével csökkentheti. Az új poligon mérésére és a részleges visszavonás benyújtására legkésőbb 2017. március 1.-ig van lehetőség.

Az érintett kérelmek továbbra is az www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalon nyújthatóak be a visszavonási kérelem kitöltési útmutatója segítségével, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/924/tajekoztatok/vp-oko-kozleme-4

Felhívjuk a figyelmet, hogy a „Részleges visszavonás” menüpont választása után a vis maior indokokat tartalmazó legördülő menüből a „Területcsökkentés jogszerű földhasználat miatt” lehetőséget kell választani a szabályszerű benyújtás érdekében!


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: