Hírek

Megkezdődik a 2018. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés

Megkezdődik a 2018. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés

Utolsó módosítás: 2018.10.13 10:56

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy 2018. október 13-án megkezdődik a területalapú egységes kérelmeket érintő egyes hibákat tartalmazó adategyeztető végzések kiküldése az ügyfeleknek, vagy azok képviselőinek.

Fontos változás, hogy 2018-ban az adategyeztetésre felszólító végzéseket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldjük ki. Ez azt jelenti, hogy – a saját ügyfélkapus benyújtástól eltekintve – ebben az évben nem az érintett gazdák, hanem a képviselőik (meghatalmazottak, elsődleges képviselő, kamarai meghatalmazottak) kapják meg a végzéseket.

Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan:

  • a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellenőrzés (túligénylés-, ráfedés-, átfedés vizsgálat) és adategyeztetés egy körben valósul meg
  • az ügyfelek a Magyar Államkincstár (Kincstár) honlapján, az egységes kérelem benyújtása kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztetésre felszólító végzés átvételét követő első napon, jelszó nélkül érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0189 adategyeztetés I. kérelem”)
  • az előzetes adategyeztetésnél megismert módon kell benyújtani ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált területadatokat és parcellarajzokat tartalmazó mentett adatokat
  • a W0189 kérelmet a végzés letöltésétől (kézhezvételétől) számított 10 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a gazdálkodó az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a végzésben megjelölt határidőben nem tesz eleget vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentését a Kincstár a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

Az adategyeztetéssel kapcsolatban az érintett gazdálkodóknak a Kincstárnál nyilvántartott e-mail címére tájékoztatást küldünk.

Amennyiben a jelen tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: