Hírek

Megkezdődik a 2014. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó második körös adategyeztetés folyamata

Megkezdődik a 2014. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó második körös adategyeztetés folyamata

Utolsó módosítás: 2014.10.29 10:06

Felhívjuk a Tisztelt Gazdálkodók figyelmét, hogy 2014. október 27-én megkezdődött az egységes kérelmek keretében igényelt területek keresztellenőrzése alapján a hivatal által előállított adategyeztető végzések kiküldése.

Megkezdődik a 2014. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó második körös adategyeztetés folyamata 2014-től a meghatalmazottal rendelkező gazdálkodók esetén, amennyiben a gazdálkodó másként nem nyilatkozott, a végzés kizárólag a meghatalmazott részére kerül megküldésre.

Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan:

· a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellenőrzés (blokktúligénylés-vizsgálat) és adategyeztetés két körben valósul meg
· az adategyeztetések során az MVH kizárólag az adategyeztetésre felszólító és a túligényelt blokkokat bemutató végzés (adategyeztetésre felszólító végzés) ügyfélkapun/postai úton történő kiküldésével értesíti az érintett ügyfeleket
· az ügyfelek a hivatal honlapján, az egységes kérelem benyújtás kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztetésre felszólító végzésben található egyedi jelszó felhasználásával érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0149 egységes kérelem adategyeztetés (Ősz)"). Az egységes kérelemnél megismert módon kell benyújtani ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált területadatokat és parcellarajzokat tartalmazó mentett adatokat.

Változás! Felhívjuk az gazdálkodók figyelmét arra, hogy amennyiben az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a végzésben megjelölt határidőben nem tesz eleget vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentésüket az MVH a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

A W0149 azonosítójú kérelem benyújtásának módjáról az adategyeztetésre felszólító végzéssel együtt megküldésre kerülő „Tájékoztató az egységes kérelem adategyeztetés felületre történő belépéssel kapcsolatban" című értesítő lap ad felvilágosítást.

A W0149 kérelmet a végzés kézhezvételétől, illetve a kérelembe történő belépés napjától számított 8 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a kapcsolódó felhasználói kézikönyv itt érhető el.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: