Hírek Hírek

Megjelenés: 2008.09.30. 14:17 Utolsó módosítás: 2009.10.16. 10:53

Közel 360 millió forinttámogatás vízgazdálkodáshoz, öntözéshez, meliorációhoz
archív

Öntözés, melioráció, területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek támogatása jogcímen az első körben, az április 1. és május 1. közötti időszakban, 57 támogatási kérelem érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz(MVH), összesen 991 millió forint támogatási igénnyel.

Kiértékelésük megtörtént, s ez alapján az ún. Irányító Hatóság 20 kérelem esetében hozott jóváhagyó döntést. Ennek nyomán az MVH 356,3 millió forint támogatás majdani kifizetésére vállalt kötelezettséget - ugyanis ez az intézkedés is utófinanszírozási rendszerű - s ezen belül az odaítélt támogatások összege 2,8 millió és 57,2 millió forint között változik.

A támogatási kérelmek viszonylag nagy számban történő elutasításának az okai különbözőek, van aki a benyújtási határidőt késte le, mások el nem fogadható formai hibával adták postára a kérelmüket, s többen nem tettek eleget a hivatal hiánypótlási felszólításának. Néhányan meggondolták magukat, s visszavonták a kérelmüket.

A kérelmek elbírálása egyébként pontozásos módszer szerint történt, ám a rendelkezésre álló forrás mértéke most nem tette szükségessé a rangsor állítását - minden a formailag, valamint a támogatás feltételeinek megfelelő, határidőre benyújtott kérelmet elfogadtak, illetve támogatásra jogosultnak ítéltek.