Hírek

Júliusban igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése

Júliusban igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése

Utolsó módosítás: 2017.06.30 10:41

A tenyészkoca állatjóléti támogatás I. tárgynegyedéves kifizetését azon ügyfelek igényelhetik, akik rendelkeznek a 2017/2018. támogatási évre vonatkozó támogatási kérelemnek helyt adó / részben helyt adó határozattal.

Az I. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelmet a tenyészkoca állatjóléti támogatás igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet alapján 2017. július 1-31. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) honlapján közzétett 44/2017. (IV. 18.) számú Kincstár Közlemény melléklete szerinti N0679 és N0680 számú nyomtatványokon a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához (1476 Budapest, Pf. 407. címre), az előírt mellékletek csatolásával együtt.

A rendeletben előírt igazolások és jegyzőkönyvek elkészítéséhez felhasználható minták a közlemény mellékleteként; továbbá a nyomtatványok kitöltését, értelmezését megkönnyítő Segédlet szintén elérhető a Kincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu).

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a kifizetési kérelem nyomtatványt abban az esetben is be kell nyújtani legkésőbb 2017. július 31. napjáig. A hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott kifizetési kérelmet a hatályos jogszabályi előírások alapján a Kincstárnak el kell utasítania.

A nemzeti forrásból finanszírozott intézkedés célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik az előírásokon túlmutató, jobb körülményeket biztosítanak a tenyészkocák tartása során.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: