Hírek

Ismét lehet pályázni a sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű támogatásra

Ismét lehet pályázni a sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű támogatásra

Utolsó módosítás: 2014.11.07 07:55

Ismét lehet pályázni a sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű támogatásra Ismét vissza nem térítendő, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek 2014-ben a törzskönyvezett sertéstenyészet állattartói, a 2014. november 6-án hatályba lépett, a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX. 10.) VM rendelet módosításáról szóló 22/2014. (XI. 3.) FM rendelet alapján.

A támogatás célja: a tenyészsertés és szaporítóanyag, a sertés üzemi sajátteljesítmény vizsgálat végzéséhez szükséges eszközök, a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció, és a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök, állatgyógyászati eszközök és az állatjóléti státusz javítását szolgáló eszközök, berendezések beszerzésével kapcsolatos költségek csökkentése.

A rendelkezésre álló forrás 55 millió forint, a támogatási kérelmeket benyújtásuk sorrendjében bíráljuk el.

A támogatási kérelmet a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 180/2014. (XI. 5.) számú MVH közlemény mellékletét képező, N0507 számú nyomtatványon kell benyújtani a 2014. november 10. - 2014. november 28. közötti időszakban, postai úton az MVH részére.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: