Hírek

Ismét igényelhető támogatás a méhészek által használt gépjárművekre!

Ismét igényelhető támogatás a méhészek által használt gépjárművekre!

Utolsó módosítás: 2017.02.17 14:01

A méhészeti járművekre igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 4/2014. (I. 27.) VM rendelet alapján az idei évben is igényelhet vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást az a méhész, akinek üzemeltetésében méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház van.

A támogatást az üzemben tartáshoz kapcsolódóan megfizetett, és igazolt költségekre, továbbá a 2016. évben megvásárolt OBU fedélzeti rendszer költségei után lehet igényelni.

A támogatás igénybevételéhez a kérelmet 2017. február 15. és 2017. április 15. közötti időszakban kell benyújtani az 5/2017. (II. 14.) számú Kincstár Közlemény melléklete szerinti N0651 számú nyomtatványon a Magyar Államkincstárhoz (1476 Budapest Pf. 407. címre), az előírt mellékletek csatolásával.

A támogatás igénybevételére az a méhész jogosult, akinek a tárgyévben elvégzett monitoring vizsgálata alapján legalább nyolcvan méhcsalád volt a tulajdonában, és a vizsgálat adatait a kérelmező kötelezettsége szerint bejelentette a Tenyészet Információs Rendszerbe.

A támogatás összege a kérelmező üzemeltetésében lévő méhészeti eszközhordozó járműre, illetve vándor méhesházra a 2016. évben igazoltan megfizetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási, illetve gépjárműadó költsége, továbbá az OBU fedélzeti rendszer nettó ára, de legfeljebb negyvenezer forint lehet. A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével határozza meg a Magyar Államkincstár.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: