Hírek Hírek

Megjelenés: 2010.05.10. 14:00 Utolsó módosítás: 2010.05.10. 14:00

Indul az őshonos állatfajták támogatása
archív

Május 1-31-ig nyújthatják be azok az állattartók támogatási kérelmüket, akik részt kívánnak venni a 38/2010 (IV.15.) FVM rendelet alapján meghirdetett védett és őshonos állatfajták támogatásában. A jogcím részben a korábbi AKG állatalapú célprogramok folytatása részben viszont egy teljesen új alapokon nyugvó, a komoly és elismert szakmai munkát végző a rendelet mellékletében szereplő állatfajtákat tartó mezőgazdasági termelők támogatási lehetősége.

A támogatás igénybevételének részletes feltételeit és a vonatkozó mellékleteket a 67/2010 (IV.30) MVH közlemény tartalmazza.

A támogatási kérelem elbírálása során pontozásra és rangsorállításra kerül sor. Az egyes plusz pontok elismeréséhez igazolásokat és dokumentumokat kell csatolni a támogatási kérelemhez. Felhívjuk az állattartók figyelmét, hogy ezen dokumentumok nem hiánypótoltathatók, illetve ezeket is postára kell adni május 31-ig az illetékes MVH megyei kirendeltségre. Az ezt követően benyújtott dokumentumok nem vehetők figyelembe.

A támogatási kérelmek elbírálását követően, a jóváhagyó vagy részben jóváhagyó támogatási határozattal rendelkező gazdálkodóknak kifizetési kérelem benyújtására 2011. februárjában lesz lehetősége!